5- Edebiyat ve Sanat Çalışma Grubu Toplantı Süreci ve Takvimi
Edebiyat ve Sanat Çalışma Grubu her ayın 5’inde periyodik olarak toplanır. Toplantı tarihleri ile toplantı, görüşme ve karar süreçleri aşağıda yer almaktadır.
Toplantı Görüşme Usulü ve Karar Süreci
TOPLANTI USULÜ
- Çalışma grubu çalışmalarını dijital zeminlerde açık bir şekilde, üyelerin beyan ettiği e-posta ve telefon numaraları üzerinden katılımcı bir anlayışla ve işbirliği içinde yürütür. (Google classroom ve Whatsapp üzerinden)
- Aksi belirtilmedikçe grup toplantıları her ayın çalışma grubu yürütme kurulu tarafından belirlenecek bir gün ve saatinde rutin olarak çevrimdışı, çevrimiçi veya yüz yüze olarak yapılır.
- Çalışma Grubu koordinatörü grubu temsil eder, toplantıları yönetir, koordinatörün olmadığı toplantılarda koordinatör yardımcısı koordinatörün görevlerini üstlenir.
- Toplantı öncesi toplantı gündemi, gündem ile ilgili belge ve dokümanlar üyelerin e-posta adresleri üzerinden paylaşılır. Toplantıya kadar gündem maddeleri ile ilgili görüş ve önerileri toplanır.
- Çevrimiçi (online) yapılacak toplantıların 40+40 dakikalık iki oturumu geçmeyecek biçimde gerçekleştirilmesine özen gösterilir.
- Çalışma grubu yürütme ve danışma kurulları, toplantı gündemlerindeki konular ile ilgili olarak uygun gördüğü uzman kişi, kurum ve kuruluş temsilcilerini toplantılara davet edebilir.
- Çalışma grubu kendi iç sinerjileri ve demokratik yapısı ile çalışır. Toplantılarda görüşmelerin demokratik usullerle yapılması ve herkese söz hakkı verilmesi esastır.
- Çalışma grubu içinde en önemli ve tercih edilmesi gereken yol ikna etme sürecidir. İkna süreci sonuç vermiyor ise kararlar toplantıya katılanların oy çokluğu ile alınır.
- Çalışma grubunda dile getirilen görüş ve öneriler bireyleri bağlar, bu görüş ve öneriler çalışma grubu yürütme kurulu tarafından kabul edilirse grubun ortak görüşü ve önerisine dönüşür.
- Grup tartışmaları, ortaya çıkan görüş ve öneriler grubun web sayfasında yayınlanır, sosyal medya araçlarında paylaşılır.
- Çalışma grupları yürütme ve danışma kurulları, koordinatörleri tarafından doğrudan veya üye sayısının üçte birinin teklifi üzerine olağanüstü toplantıya çağrılabilir.
Her çalışma grubu kendi toplantı usulü ve karar mekanizmalarını ana sözleşmeye aykırı olmamak şartıyla yeniden düzenleyebilir.
GÜN | TOPLANTI KARAR SÜRECİ |
Her Ay 14-16 3 Gün | Konu, gündem paylaşımı Önceki aydan tespit edilen toplantı konusu ve gündemi üyelere ilgili belge ve dokümanları ile birlikte gönderilir, ilgili web sayfasından ve sosyal medya aracılığı ile yayımlanarak ilgililerin görüşüne sunulur. Tartışmaya açılır. |
Her Ay 17-1 15 Gün | Görüş ve önerilerin toplanması Aşağıda yer alan görüş ve öneri toplama araçları ile görüşler, öneriler, eleştiriler, yorumlar, belgeler, fotograflar, raporlar, makaleler, vb. toplanır Görüş ve öneri toplama araçları İlgili görüş öneri formları (Google formalar) kentmeclisi.org web sitesi ilgili sayfa ve bloklarda yapılacak yorumlar Her çalışma grubu için oluşturulan dijital pano (padlet) üzerine yazılan görüş öneri, yorum, beğeniler Sosyal medya araçları Twitter (X), Facebook, İnstagram, Whatsapp, Linkedin, vb. Üyelerin ve gönüllülerin görüş ve önerileri Konu, gündem ile ilgili daha önce oluşmuş kaynak, belge, rapor, makale vb. dokümanlar. |
2-4 3 Gün | Görüşmelere esas olmak üzere taslak metnin hazırlanması Geri dönüşler kurul veya çalışma grubu üyeleri tarafından değerlendirilerek ortak bir metin haline getirilir. |
Her ayın 5’inde 1 Gün | TOPLANTININ YAPILMASI Toplantı çalışma grubu için belirlenen günde, çevrimiçi, çevrimdışı veya yüz yüze olarak yapılır. Aylık çalışmalar ve gelen geri dönütler değerlendirilir, taslak bir metin hazırlanır. Sonraki ayın konusu ve gündemi belirlenir. |
Her Ay 6-8 3 Gün | Toplantı süreci ve sonucu ile ilgili nihai bir metnin, dokümanın hazırlanması Aylık yayınların, belgelerin, raporların vb. hazırlanması Yayın araçlarının belirlenmesi, Web sitesi, matbu basın, dijital basın, sosyal medya araçları, e-posta dağıtımı, whatsapp grupları vb. |
Her Ay 9-14 6 Gün | Aylık çalışma sonuçlarının ve toplantı kararlarının yayımlanması Toplantı sonucu bir yazıya, rapora veya uygun bir belgeye dönüştürülerek ilgili web sayfasından yayınlanır. Sayfada yayınlanan içerik sosyal medyada paylaşılır. Yayınlar ilgili taraflara e-posta üzerinden veya yüz yüze ziyaretlerle paylaşılır. Geri dönüşler takip edilir. Bir sonraki toplantıda değerlendirilir. |
Ana Sayfa / 5. Edebiyat ve Sanat / 5. Yürütme / 5. Danışma / 5. Stratejik Plan / 5.1. Stratejik Düşünme / 5.2. Mevcut Durum / 5.3. Paydaşlar / 5.4 Sorunlar / 5.5. Amaç ve Hedefler / 5.6. Faaliyet / 5.7. Bütçe ve Kaynak / 5. Yönerge / 5. Toplantı Süreci / 5. Çalışma Ortamı / 5. Etkinlikler / 5. Projeler / 5. Öneriler / 5. Arşiv / 5. İletişim
KAHRAMANMARAŞ KENT MECLİSİ sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.